Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3 těsta rozválíme na plech, zbylou třetinu dáme na 10 i více minut do mrazáku, aby se dalo strouhat.
Těsto na plechu posypeme krájenými ořechy a rozinkami. Na to nastrouháme jablka a pokapeme rumem. Ze čtyř bílků ušleháme sníh, přidáme moučkový a vanilkový cukr. Sníh zlehka natřeme na jablka a na to vše nastrouháme těsto z mrazáku. Vložíme do předem vyhřáté trouby a zvolna pečeme. Po upečení zlehka jen tak cik-cak pokropíme rozehřátou čokoládou.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví