3.8
Zo surovín na cesto si na doske vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve polovice. Obe rozvaľkáme na veľké obdĺžniky a… více o Medovo-orechový koláč
Z mouky, másla, cukru, vajíčka a soli vypracujeme těsto. Dáme ho asi na hodinu do chladu. Těsto vyválíme/namačkáme do… více o Jablkovo-hruškový koláč
Mouku s cukrem a špetkou soli smícháme, přidáme vejce, žloutky a máslo. Vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie a dáme do… více o Ořechový koláč dle Brayfieldové
Rostlinné oleje jsou nezbytnou součástí našich kuchyní. Ať už je používáte při vaření, smažení… Celý článek
Šťavnatý karbanátek s voňavým sýrem gouda, obalený v trojobalu. Že už se vám na poctivý… Celý článek
Ono se sice o bramborách říká, že jsou obyčejné, ale s touhle zeleninou se dá doslova kouzlit.… Celý článek
Vrátit se po prázdninách zpátky do školy není pro děti vůbec lehké. Musí sedět v lavici,… Celý článek
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.… více o Citrónovo-vanilkový pudink
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme… více o Pangas se žampiony a pórkem
Kakao, sušené mléko a prosátý cukr rozmícháme v rozpuštěném tuku ve vodní lázni (dno hrnce je ponořené ve vřelé vodě). … více o Čokoláda
Do mísy vsypeme mouku,kypřící prášek a citronovou kůru.Poté přidáme mléko a olej a důkladně promísíme.Naplníme formičku… více o Marcipánové muffiny
Smícháme mouku, pudink (prášek, nevaříme jej), 1 malý sáček prášku do pečiva, cukr, vejce a jogurt. Trochou mléka… více o Banánová bábovka bez banánů
Nahrubo nakrájenou cibuli a kmín restujeme na sádle do tmava. Přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, přidáme sůl… více o Guláš a správný základ
Ocet a litr vody + sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu - podravku svaříme. Necháme 3 minuty vařit,… více o Utopenci v aspiku
Nakrájenou cibulku osmahneme na pánvičce dozlatova a přidáme nakrájené kuřecí prsní řízky. Mícháme. Necháme chvíli… více o Čína s rýží – rychlá, levná, skvělá
1. Těsto vyjměte z obalu a i s papírem položte na plech. Troubu předehřejte na 190°C. 2. Z pórku okrájejte konce a… více o Řecká pita s pórkem
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým… více o Holandské řízky - smetanové
nálev: do hrnce dejte pepř, nové koření, česnek, cukr, ocet a vodu a povařte 10 minut buřty: rozřežte… více o Utopení utopenci
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a… více o Hovězí s hlívou na hořčici