Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3 těsta rozválíme na plech, zbylou třetinu dáme na 10 i více minut do mrazáku, aby se dalo strouhat.
Těsto na plechu posypeme krájenými ořechy a rozinkami. Na to nastrouháme jablka a pokapeme rumem. Ze čtyř bílků ušleháme sníh, přidáme moučkový a vanilkový cukr. Sníh zlehka natřeme na jablka a na to vše nastrouháme těsto z mrazáku. Vložíme do předem vyhřáté trouby a zvolna pečeme. Po upečení zlehka jen tak cik-cak pokropíme rozehřátou čokoládou.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát