Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3 těsta rozválíme na plech, zbylou třetinu dáme na 10 i více minut do mrazáku, aby se dalo strouhat.
Těsto na plechu posypeme krájenými ořechy a rozinkami. Na to nastrouháme jablka a pokapeme rumem. Ze čtyř bílků ušleháme sníh, přidáme moučkový a vanilkový cukr. Sníh zlehka natřeme na jablka a na to vše nastrouháme těsto z mrazáku. Vložíme do předem vyhřáté trouby a zvolna pečeme. Po upečení zlehka jen tak cik-cak pokropíme rozehřátou čokoládou.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky