Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3 těsta rozválíme na plech, zbylou třetinu dáme na 10 i více minut do mrazáku, aby se dalo strouhat.
Těsto na plechu posypeme krájenými ořechy a rozinkami. Na to nastrouháme jablka a pokapeme rumem. Ze čtyř bílků ušleháme sníh, přidáme moučkový a vanilkový cukr. Sníh zlehka natřeme na jablka a na to vše nastrouháme těsto z mrazáku. Vložíme do předem vyhřáté trouby a zvolna pečeme. Po upečení zlehka jen tak cik-cak pokropíme rozehřátou čokoládou.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou