
3.8
Zo surovín na cesto si na doske vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve polovice. Obe rozvaľkáme na veľké obdĺžniky a… více o Medovo-orechový koláč
Z mouky, másla, cukru, vajíčka a soli vypracujeme těsto. Dáme ho asi na hodinu do chladu. Těsto vyválíme/namačkáme do… více o Jablkovo-hruškový koláč
Mouku s cukrem a špetkou soli smícháme, přidáme vejce, žloutky a máslo. Vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie a dáme do… více o Ořechový koláč dle Brayfieldové
Cukrářka Ksenia Penkina z kanadského Vancouveru je v cukrářských kruzích známá jako Glazing… Celý článek
Pro někoho představuje příprava domácích houskových knedlíků téměř nadlidský úkol, přitom to… Celý článek
Zelenina a ovoce obsahují látky, které jsou pro naše zdraví a výživu velice důležité a… Celý článek
Masopustní oslavy se odjakživa pojí s hodováním a zábavou. Hojně slavit můžete ještě do… Celý článek
Menší formu, vyložíme potravinářskou folii. Tmavou čokoládu nalámeme do jedné misky a bílou do druhé misky. Smetanu… více o Bílo-tmavá čokoláda
Žloutky vymícháme s 300 g cukru, přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a sníh. Zvlášť promícháme mák se 150 g… více o Obrácený makový jablečník
Máslo dáme do kastrůlku a na ohni rozpustíme, přidáme kmín a tvarůžky (buď předem nakrájené na kousky nebo je lžící… více o Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)
Anglickou slaninu vyškvaříme a promícháme s houskami nakrájenými na kostičky.Zelí pokrájíme na jemno a smícháme s… více o Zelné knedlíky
Do vody (menší hrnec) vložím páteř z kuřete, přidám sůl, pepř a nové koření, česnek, celer, cibuli (vše v celku) a… více o Kuřecí vývar
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně… více o Zelné závitky s mletým masem
Čočku namočíme alespoň na 2 hodiny do studené vody. Vodu slijeme a čočku propláchneme. V hrnci zalijeme vodou a… více o Čočka nakyselo
Cibuli osmažíme a přidáme nakrájené maso,osolíme ,opepříme a dusíme .Zalijeme horkou vodou,přidáme masox a koření a… více o Vepřové na žampionech
Do přiměřeně velké nádoby (nejlépe 4-litrová sklenice) dáme 1 kg višní nebo borůvek, 3/4 kg cukru a necháme 2 hodiny… více o Borůvkový (višňový) likér
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na… více o Radčina jablečná buchta
Ve skleněné misce utřeme máslo se žloutky, přidáme třtinový cukr, vanilkového prášku a nastouháme kůru z citrónu.… více o Linecké pečivo z pohankové mouky
1. Připravte si zálivku. Všechny přísady kromě šalotky dejte do sklenice se šroubovacím uzávěrem a dobře protřepejte.… více o Salát s avokádem a hořčičnou zálivkou