Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Vmícháme zbývající přísady a elektrickým šlehačem hněteme do hladkého těsta. Na jablečnou náplň oloupeme jablko, rozkrojíme, odstraníme jádřince a rozkrájíme ho na 12 kousků, které pokapeme citronovou šťávou. Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů. Do každého dílu přidáme 1 kousek jablka a vytvoříme kuličky tak, aby jablečný kousek zůstal uprostřed. Těstové kuličky smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Usmažené necháme oschnout na roštu pro pečení nebo na kuchyňském papíře. Na pudinkovou náplň připravíme pudink z pudinkového prášku, cukru a mléka podle návodu na obalu. Pudink necháme a stálého míchání vychladnout. Pudink nalijeme do plnícího sáčku se špičkou a plníme jím ještě vlažné koblížky. Těsně před podáváním je pocukrujeme.
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu