Přísady na těsto smícháme a těstem vyložíme dno vymazané dortové formy. Upečeme. Jablka nastrouháme, přidáme skořicový cukr a podusíme 5 minut. Pak tyčovým mixérem rozmixujeme. Vlijeme ve vodě rozmíchaný pudink a uvaříme do zhoustnutí. Horkou náplň nalijeme na upečené těsto a necháme vychladnout.
Želatinu necháme ve vodě nabobtnat a rozpustíme ji. Vmícháme ji do vyšlehané smetany a jemně promícháme. Okamžitě navrstvíme na vychladlou jablkovou náplň a dáme do lednice ztuhnout. Ozdobíme dle vlastního vkusu.
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví