Přísady na těsto smícháme a těstem vyložíme dno vymazané dortové formy. Upečeme. Jablka nastrouháme, přidáme skořicový cukr a podusíme 5 minut. Pak tyčovým mixérem rozmixujeme. Vlijeme ve vodě rozmíchaný pudink a uvaříme do zhoustnutí. Horkou náplň nalijeme na upečené těsto a necháme vychladnout.
Želatinu necháme ve vodě nabobtnat a rozpustíme ji. Vmícháme ji do vyšlehané smetany a jemně promícháme. Okamžitě navrstvíme na vychladlou jablkovou náplň a dáme do lednice ztuhnout. Ozdobíme dle vlastního vkusu.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových