Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní vejce, přidáme mléko a vymísíme tužší těsto. Rozdělíme na poloviny.
Polovinu těsta vyválíme a položíme na vymazaný plech. Posypeme trochou strouhanky a nastrouháme jablka nakrájená na plátky. Vrstva jablek má být vysoká asi 1 cm. Posypeme skořicí a krystalovým cukrm a zakryjeme druhou polovinou vyváleného těsta.
Koláč několikrát propícháme vidličkou a pečeme v troubě při střední teplotě asi 40 minut. Horký koláč posypeme přes sítko práškovým cukrem a necháme vychladnout. Krájíme na kostky.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka