Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao, vejce, olej, mléko a rum a vše důkladně promícháme. Směs nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a zvolna pečeme přibližně 30 minut.
Po vyjmutí z trouby necháme koláč vychladnout a pak ho polijeme polevou, kterou jsme připravili smícháním výše uvedených surovin – na mírném ohni a za stálého míchání. Nakonec koláč posypeme mletým kokosem, který můžeme podle chuti nahradit i sekanými ořechy.
Broskve nakrájíme na kousíčky, propasírujeme a rozmixujeme. Do studené ovocné dřeně přidáme želírovací cukr v poměru 1…
více o Broskvová marmeláda s rumem
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky