Jablkový koláč s rumem

2.5

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Poleva
    • 3
      lžíce voda
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžička tuk
    • 1
      lžíce kakao
    • kokos
  • Těsto
    • 2
      ks vejce
    • 0,1
      l rostlinný olej
    • 0,3
      l mléko
    • 0,1
      l hnědý rum
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 2
      balení prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
    • 4
      ks jablka
    • 250
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao, vejce, olej, mléko a rum a vše důkladně promícháme. Směs nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a zvolna pečeme přibližně 30 minut.
  • Po vyjmutí z trouby necháme koláč vychladnout a pak ho polijeme polevou, kterou jsme připravili smícháním výše uvedených surovin – na mírném ohni a za stálého míchání. Nakonec koláč posypeme mletým kokosem, který můžeme podle chuti nahradit i sekanými ořechy.
Zařazení: Koláče Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: