Jablka nastrouháme a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech vyložíme alobalem a rozetřeme jablkovou náplň. Žloutky vymícháme s cukrem a vodou do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a zlehka přimícháme do žloutků. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na jablkovou náplň a upečeme při cca 160–170 °C. Necháme vychladnout.
Mezitím uvaříme pudink z mléka, Zlatého klasu a krystalového cukru (40 g). Máslo vymícháme s práškovým cukrem (100 g) a přidáme vychladlý pudink (pudink během chladnutí občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup). Důkladně vymícháme. Vychladlý koláč překlopíme na druhý plech a opatrně odstraníme alobal. Pudinkovou náplň rozetřeme na jablkovou náplň. Nakonec vyšleháme šlehačku ze smetany a ztužovače a natřeme na pudinkovou náplň. Povrch posypeme strouhanou čokoládou (a necháme ztuhnout v chladničce. Doporučuje se skladovat v chladničce celou dobu, vychlazený chutná nejlépe.
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou