Jáhly přebereme a třikrát spaříme vroucí vodou, tím je zbavíme hořkosti. Poté je nasypeme do 1,5násobku osolené vody, ve které můžeme rozpustit i kostku zeleninového bujonu, a na mírném ohni vaříme 15 minut, až se všechna voda vsákne.
Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, přidáme kari koření a krátce orestujeme, aby se rozpustilo v tuku a rozvonělo. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, podlijeme trochou vody a pod pokličkou 10 minut podusíme. Vmícháme do uvařených jahel, přiklopíme pokličkou a necháme asi 10 minut dojít, aby se propojily chutě. Podle potřeby dosolíme.
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a…
více o Jednoduchá rajská polévka
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou