Jáhly přebereme a třikrát spaříme vroucí vodou, tím je zbavíme hořkosti. Poté je nasypeme do 1,5násobku osolené vody, ve které můžeme rozpustit i kostku zeleninového bujonu, a na mírném ohni vaříme 15 minut, až se všechna voda vsákne.
Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, přidáme kari koření a krátce orestujeme, aby se rozpustilo v tuku a rozvonělo. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, podlijeme trochou vody a pod pokličkou 10 minut podusíme. Vmícháme do uvařených jahel, přiklopíme pokličkou a necháme asi 10 minut dojít, aby se propojily chutě. Podle potřeby dosolíme.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev…
více o Skvělá šunková pomazánka