Ušleháme smetanu do krémové hmoty, přidáme vanilkové cukry, tvaroh a kysanou smetanu a vše promícháme. Do formy dáme potravinovou fólii a dno vyložíme střídavě barevnými sušenkami, vše potřeme ušlehaným krémem, hustě poklademe na větší kousky nakrájenými jahodami a posypeme hrubě pomačkanými tmavými sušenkami.
Opakujeme, krém, jahody a hrubě pomačkané světlé sušenky, povrch potřeme zbytkem krému a ozdobíme jahodami a vše posypeme strouhanou čokoládou. Zabalíme do fólie a necháme 24 hodin uležet v chladu.
Moučník je lehký a není přeslazený. Při podávání si můžete přilepšit šlehačkou, nebo polít pudinkem, ale není to nutné.
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky