Ušleháme smetanu do krémové hmoty, přidáme vanilkové cukry, tvaroh a kysanou smetanu a vše promícháme. Do formy dáme potravinovou fólii a dno vyložíme střídavě barevnými sušenkami, vše potřeme ušlehaným krémem, hustě poklademe na větší kousky nakrájenými jahodami a posypeme hrubě pomačkanými tmavými sušenkami.
Opakujeme, krém, jahody a hrubě pomačkané světlé sušenky, povrch potřeme zbytkem krému a ozdobíme jahodami a vše posypeme strouhanou čokoládou. Zabalíme do fólie a necháme 24 hodin uležet v chladu.
Moučník je lehký a není přeslazený. Při podávání si můžete přilepšit šlehačkou, nebo polít pudinkem, ale není to nutné.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem