Jahody umyjeme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať, odstránime stopky a plody nakrájame na tenké plátky. Limetku alebo citrón umyjeme a kôru nastrúhame najemno. Z citrusu vymačkáme šťavu a zmiešame ju s tekutým medom a rumom.
Jahody dáme do nádoby s pokličkou, zalejeme ju ochuteným medom, pridáme vanilkový lusk, uzavrieme a necháme v chlade rozležať približne 4 hodiny. Takto pripravené jahodové carpaccio rozdelíme na tanieriky, posypeme umytými lístkami meduňky a podľa chuti podávame napr. so zmrzlinou.
Tip: Môžeme podávať s mascarpone alebo sladkým krémom.
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak