Jahody umyjeme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať, odstránime stopky a plody nakrájame na tenké plátky. Limetku alebo citrón umyjeme a kôru nastrúhame najemno. Z citrusu vymačkáme šťavu a zmiešame ju s tekutým medom a rumom.
Jahody dáme do nádoby s pokličkou, zalejeme ju ochuteným medom, pridáme vanilkový lusk, uzavrieme a necháme v chlade rozležať približne 4 hodiny. Takto pripravené jahodové carpaccio rozdelíme na tanieriky, posypeme umytými lístkami meduňky a podľa chuti podávame napr. so zmrzlinou.
Tip: Môžeme podávať s mascarpone alebo sladkým krémom.
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem
Všechny přísady smícháme. A dáme do vymazané mikrovlnkové nádoby. Vlníme asi 7 minut (podle síly mikrovlnky).
Místo…
více o Buchta rychlík (v mikrovlnce)