Jahody umyjeme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať, odstránime stopky a plody nakrájame na tenké plátky. Limetku alebo citrón umyjeme a kôru nastrúhame najemno. Z citrusu vymačkáme šťavu a zmiešame ju s tekutým medom a rumom.
Jahody dáme do nádoby s pokličkou, zalejeme ju ochuteným medom, pridáme vanilkový lusk, uzavrieme a necháme v chlade rozležať približne 4 hodiny. Takto pripravené jahodové carpaccio rozdelíme na tanieriky, posypeme umytými lístkami meduňky a podľa chuti podávame napr. so zmrzlinou.
Tip: Môžeme podávať s mascarpone alebo sladkým krémom.
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“