Z mouky, másla, mléka, vejce a tvarohu zpracujeme důkladně hladké těsto. Z toho potom odkrajujeme kousky, do kterých balíme ovoce a tvoříme knedlíky, které vaříme v jemně osolené vodě přibližně 6–8 minut.
Na knedlíky můžeme nalít rozehřáté máslo, posypat cukrem a přidat ještě kousky čerstvého ovoce, kterým jsme knedlíky i plnili.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím
Na pánvici dáme přiměřeně sádla nebo oleje. Necháme rozpálit. Na pánvici zatím rozkrájíme na půl (na délku) párky, ale…
více o Srdce z párku plněné vejcem