Z mouky, másla, mléka, vejce a tvarohu zpracujeme důkladně hladké těsto. Z toho potom odkrajujeme kousky, do kterých balíme ovoce a tvoříme knedlíky, které vaříme v jemně osolené vodě přibližně 6–8 minut.
Na knedlíky můžeme nalít rozehřáté máslo, posypat cukrem a přidat ještě kousky čerstvého ovoce, kterým jsme knedlíky i plnili.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Piškoty necháme v sáčku a válečkem na těsto je rozdrtíme. Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a…
více o Velikonoční piškotová vajíčka
Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhladle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý…
více o Moučník z čokolády Margot