Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme rum, vejce, cukry, mouku s kypřidlem a dobře promícháme na hladké těstíčko, o něco hustější než na palačinky. Z vaječných bílků můžeme vyšlehat sníh, který přidáme do těsta nakonec, ale nutné to není. Nakonec do těsta nasypeme pokrájené jahody a zlehka promícháme. Těsto nabíráme lžící nebo naběračkou a smažíme na pánvi s rozpáleným olejem nebo v lívanečníku dozlatova z obou stran. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
Podáváme se šlehačkou, zakysanou smetanou, slazeným jogurtem, jahodovou zavařeninou nebo jen posypané moučkovým cukrem.
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce