Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme rum, vejce, cukry, mouku s kypřidlem a dobře promícháme na hladké těstíčko, o něco hustější než na palačinky. Z vaječných bílků můžeme vyšlehat sníh, který přidáme do těsta nakonec, ale nutné to není. Nakonec do těsta nasypeme pokrájené jahody a zlehka promícháme. Těsto nabíráme lžící nebo naběračkou a smažíme na pánvi s rozpáleným olejem nebo v lívanečníku dozlatova z obou stran. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
Podáváme se šlehačkou, zakysanou smetanou, slazeným jogurtem, jahodovou zavařeninou nebo jen posypané moučkovým cukrem.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy