Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme rum, vejce, cukry, mouku s kypřidlem a dobře promícháme na hladké těstíčko, o něco hustější než na palačinky. Z vaječných bílků můžeme vyšlehat sníh, který přidáme do těsta nakonec, ale nutné to není. Nakonec do těsta nasypeme pokrájené jahody a zlehka promícháme. Těsto nabíráme lžící nebo naběračkou a smažíme na pánvi s rozpáleným olejem nebo v lívanečníku dozlatova z obou stran. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
Podáváme se šlehačkou, zakysanou smetanou, slazeným jogurtem, jahodovou zavařeninou nebo jen posypané moučkovým cukrem.
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
Do tvarohu postupně zamícháme máslo, vejce, mouku a jablka. Potom vymícháme s mlékem. Na lívanečníku (pánvi) opékamé po…
více o Tvarohovo-jablečné lívanečky
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček