Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme rum, vejce, cukry, mouku s kypřidlem a dobře promícháme na hladké těstíčko, o něco hustější než na palačinky. Z vaječných bílků můžeme vyšlehat sníh, který přidáme do těsta nakonec, ale nutné to není. Nakonec do těsta nasypeme pokrájené jahody a zlehka promícháme. Těsto nabíráme lžící nebo naběračkou a smažíme na pánvi s rozpáleným olejem nebo v lívanečníku dozlatova z obou stran. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
Podáváme se šlehačkou, zakysanou smetanou, slazeným jogurtem, jahodovou zavařeninou nebo jen posypané moučkovým cukrem.
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou