Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme rum, vejce, cukry, mouku s kypřidlem a dobře promícháme na hladké těstíčko, o něco hustější než na palačinky. Z vaječných bílků můžeme vyšlehat sníh, který přidáme do těsta nakonec, ale nutné to není. Nakonec do těsta nasypeme pokrájené jahody a zlehka promícháme. Těsto nabíráme lžící nebo naběračkou a smažíme na pánvi s rozpáleným olejem nebo v lívanečníku dozlatova z obou stran. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
Podáváme se šlehačkou, zakysanou smetanou, slazeným jogurtem, jahodovou zavařeninou nebo jen posypané moučkovým cukrem.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka