Jahodové lívanečky

3.17

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 400
      g hladká mouka dle hustoty těsta, cca
    • 2
      ks vejce
    • 500
      ml mléko
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 500
      g jahody očištěné, pokrájené, 400 -
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý
    • ubrousek na přebytečný tuk
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

  • Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme rum, vejce, cukry, mouku s kypřidlem a dobře promícháme na hladké těstíčko, o něco hustější než na palačinky. Z vaječných bílků můžeme vyšlehat sníh, který přidáme do těsta nakonec, ale nutné to není. Nakonec do těsta nasypeme pokrájené jahody a zlehka promícháme. Těsto nabíráme lžící nebo naběračkou a smažíme na pánvi s rozpáleným olejem nebo v lívanečníku dozlatova z obou stran. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
  • Podáváme se šlehačkou, zakysanou smetanou, slazeným jogurtem, jahodovou zavařeninou nebo jen posypané moučkovým cukrem.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: