lžička
vanilkový extrakt
nebo vanilka/vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
Jahody omyjeme, necháme dobře okapat a rozkrájíme na čtvrtinky, menší na poloviny.
V míse si smícháme suché ingredience. Zvlášť si rozšleháme vejce s mlékem a olejem. Obě hmoty pak společně promícháme lžící.
Na dno formičky dáme vždy lžíci těsta, na to kousky jahod, kolik se jich vedle sebe vejde. Zakryjeme další lžící těsta a navrch položíme další kousky jahod.
Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut. Kontrolujeme špejlí, jestli těsto vevnitř není syrové. Množství je na 12 muffinů.
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví