lžička
vanilkový extrakt
nebo vanilka/vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
Jahody omyjeme, necháme dobře okapat a rozkrájíme na čtvrtinky, menší na poloviny.
V míse si smícháme suché ingredience. Zvlášť si rozšleháme vejce s mlékem a olejem. Obě hmoty pak společně promícháme lžící.
Na dno formičky dáme vždy lžíci těsta, na to kousky jahod, kolik se jich vedle sebe vejde. Zakryjeme další lžící těsta a navrch položíme další kousky jahod.
Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut. Kontrolujeme špejlí, jestli těsto vevnitř není syrové. Množství je na 12 muffinů.
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny