Ušleháme vejce s cukrem do pěny a postupně zašleháme horkou vodu. Do husté vaječné pěny přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a upečeme dorůžova v nepříliš horké troubě. Asi tak na 150 °C horkovzduch. Necháme zchladnout a mezitím připravíme krém.
Omyté jahody nakrájíme na malé kousky. Ušleháme šlehačku dle návodu, v misce rozmícháme vaničkový tvaroh s cukrem, může být i vanilkový cukr, a pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku. Do této směsi opatrně zamícháme jahodové kousky a popř. přisladíme cukrem moučka. Na vychladlé upečené těsto navrstvíme krém, uhladíme a vložíme do lednice.
Uvaříme si pudink ze šťávy nebo jahodové dřeně, vody a cukru a ještě poměrně horké, pomocí lžíce, naneseme na povrch moučníku. Dáme do lednice ztuhnout.
Dávka je na velký a hluboký plech a je toho hodně, vhodné na víkend nebo oslavu pro více lidí.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík