Ušleháme vejce s cukrem do pěny a postupně zašleháme horkou vodu. Do husté vaječné pěny přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a upečeme dorůžova v nepříliš horké troubě. Asi tak na 150 °C horkovzduch. Necháme zchladnout a mezitím připravíme krém.
Omyté jahody nakrájíme na malé kousky. Ušleháme šlehačku dle návodu, v misce rozmícháme vaničkový tvaroh s cukrem, může být i vanilkový cukr, a pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku. Do této směsi opatrně zamícháme jahodové kousky a popř. přisladíme cukrem moučka. Na vychladlé upečené těsto navrstvíme krém, uhladíme a vložíme do lednice.
Uvaříme si pudink ze šťávy nebo jahodové dřeně, vody a cukru a ještě poměrně horké, pomocí lžíce, naneseme na povrch moučníku. Dáme do lednice ztuhnout.
Dávka je na velký a hluboký plech a je toho hodně, vhodné na víkend nebo oslavu pro více lidí.
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky