Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, do které postupně po lžících přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Pečeme na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu asi 20 minut na 190 stupňů.
Po upečení necháme vychladnout, potřeme tenkou vrstvou marmelády a poklademe půlkami jahod. Zalijeme čokoládovým krémem a necháme uležet.
Čokoládový krém: Ušleháme šlehačku a dáme na chvíli do chladničky. Mezitím ve vodě rozpustíme želatinu, přidáme rozpuštěnou čokoládu (můžeme nahřát v mikrovlnce, nevaříme) a pořádně zamícháme. Přidáme smetanu a šlehačku, promísíme. Podle chuti přisladíme, ale není nutné.
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou