Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehaný sníh z bílků. Nakonec přidáme pár kapek oleje a vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme.
Dáme vařit mléko, trochu odebereme a rozmícháme s pudinkovými prášky, uvaříme na hustou kaši. Máslo vyšleháme s cukrem a přidáme vychladlou kaši. Vymícháme do hladka. Vychladlý plát těsta potřeme jahodovým džemem, na něj natřeme krém, na krém rozložíme pokrájené jahody a navrch dáme vyšlehané šlehačky se ztužovačem.Tato dávka je na velký plech.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem