Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehaný sníh z bílků. Nakonec přidáme pár kapek oleje a vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme.
Dáme vařit mléko, trochu odebereme a rozmícháme s pudinkovými prášky, uvaříme na hustou kaši. Máslo vyšleháme s cukrem a přidáme vychladlou kaši. Vymícháme do hladka. Vychladlý plát těsta potřeme jahodovým džemem, na něj natřeme krém, na krém rozložíme pokrájené jahody a navrch dáme vyšlehané šlehačky se ztužovačem.Tato dávka je na velký plech.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort