Těsto: Utřeme žloutky s cukrem, přidáme vodu, olej a mouku s práškem do pečiva. Poté již ručně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Rozpostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme do růžova.
Krém: Smícháme 2 tvarohy se smetanou (v tekutém stavu), podle chuti přidáme cukr a rozetřeme na vychladlý korpus. Na krém poté nakladame ovoce a zalijeme želatinou. Já používám dortové želé od Dr Oetkera, které připravím podle návodu a na ovoce ho nalévám až mírně vychladne.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské