Těsto: Utřeme žloutky s cukrem, přidáme vodu, olej a mouku s práškem do pečiva. Poté již ručně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Rozpostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme do růžova.
Krém: Smícháme 2 tvarohy se smetanou (v tekutém stavu), podle chuti přidáme cukr a rozetřeme na vychladlý korpus. Na krém poté nakladame ovoce a zalijeme želatinou. Já používám dortové želé od Dr Oetkera, které připravím podle návodu a na ovoce ho nalévám až mírně vychladne.
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany