Den před pečením zákusku 90 minut vaříme neotevřenou konzervu slazeného mléka v dostatečném množství vody. Potom ho necháme vychladnout.
Druhý den vymícháme žloutky s cukrem. Přidáme tuhý sníh z bílků a mouku a vše smícháme v těsto, které rozetřeme na připravený plech.
V předehřáté troubě upečeme.
V míse vymícháme máslo s cukrem a nakonec přidáme obsah mléčné konzervy. Máslovo-mléčný krém natřeme na povrch vychladlého těsta. Umytými a okapanými jahodami hustě obložíme krémovou vrstvu. Na jahody navrstvíme šlehačku, kterou jsme připravili se ztužovačem, případně s malým přídavkem práškového cukru. Zákusek uložíme do chladničky. Před podáváním krájíme na kostky.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, kakao, vodu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.…
více o Řezy se šlehačkou a pudinkem
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, přidáme nastrouhaný česnek, zaprášíme…
více o Frankfurtská polévka s houbami
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka