Jahodové řezy se šlehačkou

2

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Náplň
    • 250
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      kg jahody čerstvé
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      plechovka salko slazené
  • Těsto
    • 8
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g polohrubá mouka
    • tuk

Postup přípravy receptu

  • Den před pečením zákusku 90 minut vaříme neotevřenou konzervu slazeného mléka v dostatečném množství vody. Potom ho necháme vychladnout.
  • Druhý den vymícháme žloutky s cukrem. Přidáme tuhý sníh z bílků a mouku a vše smícháme v těsto, které rozetřeme na připravený plech.
  • V předehřáté troubě upečeme.
  • V míse vymícháme máslo s cukrem a nakonec přidáme obsah mléčné konzervy. Máslovo-mléčný krém natřeme na povrch vychladlého těsta. Umytými a okapanými jahodami hustě obložíme krémovou vrstvu. Na jahody navrstvíme šlehačku, kterou jsme připravili se ztužovačem, případně s malým přídavkem práškového cukru. Zákusek uložíme do chladničky. Před podáváním krájíme na kostky.
Zařazení: Zákusky Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: