Den před pečením zákusku 90 minut vaříme neotevřenou konzervu slazeného mléka v dostatečném množství vody. Potom ho necháme vychladnout.
Druhý den vymícháme žloutky s cukrem. Přidáme tuhý sníh z bílků a mouku a vše smícháme v těsto, které rozetřeme na připravený plech.
V předehřáté troubě upečeme.
V míse vymícháme máslo s cukrem a nakonec přidáme obsah mléčné konzervy. Máslovo-mléčný krém natřeme na povrch vychladlého těsta. Umytými a okapanými jahodami hustě obložíme krémovou vrstvu. Na jahody navrstvíme šlehačku, kterou jsme připravili se ztužovačem, případně s malým přídavkem práškového cukru. Zákusek uložíme do chladničky. Před podáváním krájíme na kostky.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, kakao, vodu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.…
více o Řezy se šlehačkou a pudinkem
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Okurku, rajčátka, papriky, olivy nakrájíme na kostičky a přidáme jemně nasekanou cibulku a bazalku. Vše promícháme.
…
více o Osvěžující zeleninový salát
Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy…
více o Malinový krém na makrónky