Den před pečením zákusku 90 minut vaříme neotevřenou konzervu slazeného mléka v dostatečném množství vody. Potom ho necháme vychladnout.
Druhý den vymícháme žloutky s cukrem. Přidáme tuhý sníh z bílků a mouku a vše smícháme v těsto, které rozetřeme na připravený plech.
V předehřáté troubě upečeme.
V míse vymícháme máslo s cukrem a nakonec přidáme obsah mléčné konzervy. Máslovo-mléčný krém natřeme na povrch vychladlého těsta. Umytými a okapanými jahodami hustě obložíme krémovou vrstvu. Na jahody navrstvíme šlehačku, kterou jsme připravili se ztužovačem, případně s malým přídavkem práškového cukru. Zákusek uložíme do chladničky. Před podáváním krájíme na kostky.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, kakao, vodu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.…
více o Řezy se šlehačkou a pudinkem
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou