Ušleháme mascarpone se zakysanou smetanou, cukrem, přidáme 1/2 kg rozmixovaných jahod a nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku se ztužovačem. Piškoty máčíme ve vaječném koňaku s rumem, na piškoty naneseme krém a pokrájené jahody z druhého 1/2 kg jahod. Navrstvíme opět máčené piškoty a krém, navrch kousky jahod, kopeček šlehačky a posypeme holandským kakaem.
Ušleháme mascarpone se zakysanou smetanou a cukrem. Přidáme 1/2 kg rozmixovaných jahod a vmícháme ušlehanou šlehačku se…
více o Jahodový tiramisu pohár
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou