Vodu a cukr uvaříme na sirup. Po odstavení ze sporáku přidáme šťávu z jednoho citronu a necháme vychladnout. Pomazánkové máslo vymícháme se 400 g rozmixovaných jahod a vanilkovým cukrem (podle chuti můžeme přidat ještě práškový cukr). V druhé misce vyšleháme smetanu a smícháme s jahodovou směsí. Piškoty namáčíme ve vychladlém sirupu a vyložíme jimi dno dortové formy. Navrstvíme 1/2 krému, posypeme nadrobno nakrájenými jahodami a postup opakujeme. Vrch hustě posypeme kakaovým práškem. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem