Vodu a cukr uvaříme na sirup. Po odstavení ze sporáku přidáme šťávu z jednoho citronu a necháme vychladnout. Pomazánkové máslo vymícháme se 400 g rozmixovaných jahod a vanilkovým cukrem (podle chuti můžeme přidat ještě práškový cukr). V druhé misce vyšleháme smetanu a smícháme s jahodovou směsí. Piškoty namáčíme ve vychladlém sirupu a vyložíme jimi dno dortové formy. Navrstvíme 1/2 krému, posypeme nadrobno nakrájenými jahodami a postup opakujeme. Vrch hustě posypeme kakaovým práškem. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne.
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát