Jahodovo-rebarborové řezy

2.5

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Piškot
    • 4
      ks vejce
    • hnědý rum
    • 240
      g polohrubá mouka
    • 1
      kg jahody
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • skořicový cukr
    • 1
      kg rebarbora
    • 10
      lžíce horká voda
    • 200
      g cukr krupice
  • Krém
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • 2
      ks šlehačka
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • kakao
    • skořice - mletá

Postup přípravy receptu

  • Žloutky ušleháme s cukrem a horkou vodou. Zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Na vymazaný a kokosem vysypaný plech nalijeme těsto, navrstvíme oloupanou na kousky pokrájenou rebarboru a na půlky pokrájené jahody. Pečeme na 170 stupňů cca 30–35 minut. Po upečení postříkáme rumem a posypeme skořicovým cukrem. Vychladlý piškot potřeme krémem z ušlehaných šlehaček se ztužovačem a dvou zakysaných smetan smíchaných s 2 vanilkovými cukry. Posypeme skořicí a kakaem.
Zařazení: Moučníky Řezy

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: