Žloutky ušleháme s cukrem a horkou vodou. Zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Na vymazaný a kokosem vysypaný plech nalijeme těsto, navrstvíme oloupanou na kousky pokrájenou rebarboru a na půlky pokrájené jahody. Pečeme na 170 stupňů cca 30–35 minut. Po upečení postříkáme rumem a posypeme skořicovým cukrem. Vychladlý piškot potřeme krémem z ušlehaných šlehaček se ztužovačem a dvou zakysaných smetan smíchaných s 2 vanilkovými cukry. Posypeme skořicí a kakaem.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou