Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého míchání vaříme mírně, až nám vznikne hustá omáčka. Asi 15–20 minut. Jsou-li jahody větší, rozkrojíme na polovinu a vmícháme do rebarborové omáčky. Povaříme velice krátce, asi 2 minuty, aby jahody neztratily barvu. Dáme do chladna na 30 minut.
Tvaroh dáme do větší mísy. Přidáme jemně nastrouhanou kůru z pomeranče a vmícháme 100 g cukru a vanilkový cukr. V jiné míse vyšleháme šlehačku s 1 lžící cukru. Opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku po částech do tvarohové náplně. V nízké misce smícháme pomerančový džus s likérem. Polovinu piškotů namáčíme po obou stranách do džusu a klademe na dno třílitrové dezertní mísy. Piškoty přikryjeme polovinou tvarohové náplně a na ni dáme polovinu ovoce. Opakujeme vrstvy, piškoty namočené v džusu, (zbytek džusu vycákáme na piškoty), tvarohová náplň a nakonec ovoce. Misku dáme na větší talíř anebo plech v případě přetečení. Lehce přikryjeme a dáme nejméně na 6 hodin do lednice.
Žloutky ušleháme s cukrem a horkou vodou. Zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Na vymazaný…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Cukr rozpustíme v kastrolku, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme…
více o Karamelové tyčinky v oplatce
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku