Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme do připravené vyšší formy a v předehřáté troubě na 180 stupňů upečeme dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme zchladnout.
Litr rozmačkaných jahod dáme do hrnce, přivedeme k varu, osladíme a vlijeme dva pudinky rozmíchané ve vodě. Povaříme dle návodu, odstavíme a v horkém pudinku necháme mícháním rozpustit centimetrový plátek másla. Poté pudink nalijeme na korpus, rozetřeme a necháme vychladnout.
Změklé máslo, sůl, moučkový a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Žloutky ušleháme s cukrem a horkou vodou. Zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Na vymazaný…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40 x 40…
více o Čokoládové kostky s polevou
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem