Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme do připravené vyšší formy a v předehřáté troubě na 180 stupňů upečeme dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme zchladnout.
Litr rozmačkaných jahod dáme do hrnce, přivedeme k varu, osladíme a vlijeme dva pudinky rozmíchané ve vodě. Povaříme dle návodu, odstavíme a v horkém pudinku necháme mícháním rozpustit centimetrový plátek másla. Poté pudink nalijeme na korpus, rozetřeme a necháme vychladnout.
Změklé máslo, sůl, moučkový a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Žloutky ušleháme s cukrem a horkou vodou. Zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Na vymazaný…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením…
více o Kotlety pečené v alobalu