Jahodovo-smetanové řezy

2.71

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Jahodová náplň
    • 1
      plátek máslo centimetrový
    • 100
      ml voda
    • 1
      l jahody rozmačkané
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 4
      lžíce cukr krupice
  • Těsto (forma 22x36 cm)
    • 3
      ks vejce
    • 180
      g polohrubá mouka
    • tuk
    • 1,5
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička vanilkové aroma
    • 100
      ml olej
    • 100
      ml vlažná voda
    • 180
      g cukr krupice
  • Smetanová náplň
    • 2
      ks vanilkový cukr 1 -
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 500
      ml smetana ke šlehání 33%

Postup přípravy receptu

  • Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme do připravené vyšší formy a v předehřáté troubě na 180 stupňů upečeme dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme zchladnout.

    RADA: Těsto:

  • Litr rozmačkaných jahod dáme do hrnce, přivedeme k varu, osladíme a vlijeme dva pudinky rozmíchané ve vodě. Povaříme dle návodu, odstavíme a v horkém pudinku necháme mícháním rozpustit centimetrový plátek másla. Poté pudink nalijeme na korpus, rozetřeme a necháme vychladnout.

    RADA: Jahodová náplň:

  • Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem na tuhou šlehačku. Tu pak rozetřeme na studenou jahodovou vrstvu.

    RADA: Smetanová náplň:

  • Hotové řezy necháme v chladu proležet alespoň přes noc.
  • Před podáváním můžeme nakrájené řezy dozdobit jahodou nebo jahodovým dipem.
Zařazení: Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.